BOLJA GRADNJA SA STAKLENOM VUNOM

30.01.2020

Svatko tko gradi kuću, prije ili kasnije, suočit će se s pitanjem koji je izolacijski materijal najbolji.

ursa-boljagradnjasastaklenomvunom-1580376877.jpg

ZATO JE IZOLACIJA SA STAKLENOM VUNOM:

 

- BOLJE ZA MENE,

 

- BOLJE ZA MOJU KUĆU,

 

- BOLJE ZA OKOLIŠ.

 

IZOLACIJA STAKLENOM VUNOM JEFTINA JE I JEDNOSTAVNA ZA UGRADNJU

Najprije dobre vijesti: staklena je vuna do 30 % jeftinija od ostalih izolacijskih materijala, kao što su primjerice, kamena vuna ili polystirenske ploče (EPS, XPS), a istovremeno omogućuje isti ili bolji izolacijski učinak – stoga je izgradnja kuće mnogo ugodnija. Ako imate na umu da je u Vašu kuću potrebno unijeti tek četvrtinu težine i da je staklenu vunu mnogo lakše postaviti i ugraditi na mjesta koja je potrebno izolirati tada se cijeli projekt odvija mnogo opuštenije. Navedene činjenice ne samo da Vam štede fi zičku energiju nego i novac jer je posao obavljen brže. To je razlog zašto je staklena vuna Vaš najbolji odabir. Zato je staklena vuna bolja za mene.

 

 

IZOLACIJA STAKLENOM VUNOM PRUŽA NAJBOLJE IZOLACIJSKE VRIJEDNOSTI SA ZNATNO MANJOM TEŽINOM

Teško je povjerovati: unatoč manjoj težini, staklena vuna pruža jednake vrijednosti toplinske izolacije kao i ostali ma terijali. Zbog svoje guste, ali mekane strukture izrađene od dugih vlakana, staklena vuna pruža otpor cirkulaciji zraka unutar materijala. To je čini dobrim izolatorom a istovremeno omogućava dobru apsorpciju zvuka. Staklena vuna izrađena je od prirodnih mine-rala tako da predstavlja i protupožarnu zaštitu a zbog svoje manje specifi čne težine manje statički opterećuje mjesto ugradnje. Također ima manju apsorpciju vlage od kamene vune a pakiranje u formi role omogućava Vam učinkovitije korištenje materijala i manje otpada. Zato je staklene vuna bolja za moju kuću.

 URSA_banner_01-2020_HR3

 

IZOLACIJA STAKLENOM VUNOM BOLJA JE ZA OKOLIŠ

Za čistu savjest: staklena vuna već od proizvodnje nadalje zagađuje okoliš u znatno manjem opsegu nego ostali izolacijski materijali. Sve to zato što je njezin glavni sastojak reciklirano staklo koje otope i u centrifugi prerade u fi na vlakna. Zbog nižeg tališta potrebno je manje energije za otapanje nego, primjerice, za otapanje bazalta. Uz to, za ovaj postupak, kao energent, nisu potrebni sirova nafta ili koks, već samo čisti prirodni plin. Kako je otpadno staklo dostupno svugdje, a gotovi proiz-vod može se transportirati u vrlo komprimiranom obliku, emisije CO2 niže su i tijekom transporta. Zato je staklena vuna bolja za okoliš.

 

Inicijativa »Gradnja staklenom vunom« dio je „URSA“-ine misije »Postajemo zeleni«. Inicijativa predstavlja opredi-jeljenost URSA Grupe povećanju ekološke svijesti, što se provodi na svim razinama kao dio opsežnog sklopa mjera.

Prednosti staklene vune možete vidjeti ovdje