Naša tvrtka nudi cjelovita rješenja za sve vrste primjene (npr. krov, zid, pod), i to proizvodima od mineralne staklene vune, ekstrudiranog polistirena i folija.

Dobro nam je poznata fizikalna pojava da se topli zrak uvijek podiže. Zbog navedenog vrlo je značajno da krov toplinski zaštitimo te spriječimo prolaz toplog zraka kroz konstrukciju krovišta i na taj način smanjimo gubitke energije. Najprikladnija je upotreba mineralne staklene vune jer svojim svojstvima omogućuje odličnu toplinsku izolativnost i paropropusnost konstrukcije.

Čitaj više

Različite konstrukcije sustava ravnog krova često nas navode na upotrebu ekstrudiranog polistirena (XPS). Dobra mehanička i fizikalna svojstva toplinsko-izolacijskog materijala omogućuju široku upotrebu u brojnim konstrukcijskim sustavima.

Čitaj više

Najčešći način za smanjenje toplinskih gubitaka kod stropnih konstrukcija ugradnja je toplinske izolacije na spušteni strop ili pričvršćivanje na ploču etaže podruma.

Čitaj više

Pregradni zidovi izrađeni od gips-kartonskih ploča s dodanom zvučnom i toplinskom izolacijom između ploča, omogućavaju nam brzo i jednostavno pregrađivanje prostorija. Zvučna i toplinska izolacija osigurava da u dobivenim prostorijama imamo odgovarajuću zvučnu i toplinsku izolaciju koja korisniku osigurava iznimnu udobnost boravka.  

Čitaj više

Ventilirane fasade sve se češće viđaju i na individualnim objektima. Toplinska izolacija od mineralne staklene vune je zbog svojih toplinsko-izolacijskih svojstava i jednostavnosti ugradnje iznimno prikladan materijal za toplinsku zaštitu fasade svih objekata.

Čitaj više

Za izolaciju podova možemo koristiti proizvode od mineralne staklene vune te ekstrudiranog polistirena.

Čitaj više

U dijelu podnoška odnosno sokla potrebna je dobra toplinska zaštita koja sprječava prolaz hladnog zraka (toplinski most) i time pojavljivanje kondenzirane vlage u objektu. Konstrukcijski sastav podnoška tako štiti vanjski zid od prodora kapilarne vode i hladnog zraka, zbog toga je važno da odaberemo odgovarajuću toplinsku izolaciju URSA XPS.

Čitaj više

Ventilacijske kanale zaštitimo toplinskom izolacijom od mineralne staklene vune na koju dodajemo kaširani sloj od aluminijske folije. Time sprječavamo stvaranje kondenzacije na površini ventilacijskog kanala.

Čitaj više

Za osiguravanje odgovarajuće toplinske prolaznosti podne konstrukcije treba dodati i toplinsku izolaciju. Podne konstrukcije često su izložene visokim tlačnim opterećenjima zbog toga je uporaba ekstrudiranog polistirena (XPS) pravilna odluka. I za osiguravanje mehaničke zaštite hidroizolacijskog sloja te odgovarajuće toplinske zaštite zidova u zemlji, možemo namjestiti toplinsku izolaciju od ekstrudiranog polistirena.

Čitaj više

U slučaju potkrovlja u kojem se ne boravi, a nalazi se ispod neizoliranog krova (tzv. hladno potkrovlje) potrebno je izolirati strop prema etaži ispod potkrovlja koje se ne grije.

Čitaj više