Reference

Zgrade su same po sebi najbolja preporuka jer govore o kvaliteti ugrađenih proizvoda. Mineralna staklena vuna „URSA“ i ekstrudirani polistiren (XPS) ugrađeni su u brojne stambene i poslovne zgrade, kako nove tako i obnovljene. Neke od tih zgrada su izvanredni projekti pa kao takvi referentni objekti odražavaju naše mogućnosti s kojima ostvarujemo visoku kvalitetu na području graditeljstva.

Izaberite reference

Prikaži sve
Odaberite vrstu zgrade

Odaberite vrstu projekta

Odaberite primjene

Država

Hotel "Kempinski" u Beču izgrađen je 1873. a obnovljen 2012. godine. URSA je imala važnu ulogu u isporuci izolacije URSA GLASSWOOL kao rješenja za kvalitetnu izolaciju unutrašnjih zidova.

Hotel "Renaissance Barcelona Fira", nekoć hotel "Catalonia Plaza Europa", smješten je u neboderu L'Hospitalet de Llobregat u Kataloniji u Španjolskoj.

Za izolaciju potkrovlja povijesne zgrade u Schkeuditzu u Njemačkoj arhitekti i izvođači radova ugradili su izolaciju URSA CLICK 035 debljine 60 mm.

Ova impresivna zgrada novo je sjedište kompanije "Microsoft" u Njemačkoj. Objekt koji se nalazi u blizini luke u Kölnu, svojim ambicioznim arhitektonskim rješenjem privlači poglede prolaznika.

URSA je u Rothu, Njemačka, isporučila izolaciju PureOne, debljine 180 mm za izolaciju vanjskih zidova. Tim su odabirom arhitekti primijenili proizvod koji nudi vrhunski kvalitet u toplinskoj i zvučnoj izolaciji.

Tvrtka "IDA AG" u Fürthu izgradila je svoje novo sjedište uz naglasak na energetsku efikasnost i efikasnost resursa. Ovojnica zgrade izrađena je od drvene konstrukcije prema standardima pasivne kuće.

Višekatna stambena zgrada izgrađena 1905., modernizirana je 2010. godine. Cijela zgrada i fasada su pod spomeničkom zaštitom..

Dvije nove hale za strojeve i ralice sagrađene su u zračnoj luci Leipzig/Halle kako bi se zračna luka tijekom zime lakše čistila od snijega i leda. 

U Leipzigs Park - okrugu "Musikerviertel" nekad je živjela poznata obitelj Reclam. Danas, nova višestambena kuća izdvaja se u ovom povijesnom okruženju a izolirana je s URSA PureOne. 

Kod ove je zgrade bila potrebna vrhunska izolacija fermentatora za optimalizaciju obrade otpada.

U ovoj samoodrživoj i inovativnoj zgradi od osam katova za unutrašnje i vanjske zidove koristio se materijal PO SF 32, debljine 320 mm.

Srebrna i crvena fasada zgrade, kao i sjedala, podsjećaju na nacionalne boje crveno-bijele poljske zastave. Obojena fasada od čelične mreže, uvezena iz Španjolske, okružuje unutrašnji nadzemni dio koji je izrađen od stakla i aluminija. 

"PIXEL Business Park" sastojat će se od pet zgrada. Gradnja prve zgrade završena je 2012. Prema arhitektonskom konceptu sve su zgrade samoodržive. 

Investicija je smještena nasuprot jedne od najljepših i najvećih šuma u blizini Michałowica, u Zalesiju.

Hotel "Myriad by SANA" izvorno je izgrađen kao simbol EXPO-a 1998. u Lisabonu, a kasnije je prenamijenjen iz tornja u hotel.

Kako bi se zvučno izoliralo 14.000 kvadratnih metara u ovoj upečatljivoj zgradi u Moskvi, URSA je omogućila materijal PureOne, bijelu visokoučinkovitu i vatrootpornu mineralnu vunu koja uvelike poboljšava kvalitetu zraka unutar zgrade gdje je instalirana.

Prvi multifunkcionalni kompleks u glavnom gradu Južnog saveznog okruga -  Rostov na Donu. Ukupna površina je 24,3 tisuća kvadratnih metara .

Prvo u Rusiji i najveće zatvoreno skijalište u Europi. Ukupna površina skijališta iznosi 24.000 kvadratnih metara.

Ako pogledate fotografiju učinit će vam se da šetate Barcelonom, ali zapravo se nalazite ispred hotela "Barcelona" u Ulaynovsku. 

Kongresno-rekreacijski hotel "Tenis" je moderan hotelski kompleks koji pruža mnoge mogućnosti bavljenja sportom i rekreacijom.

"One Fashion Outlet" u Voderadyju otvoren je u proljeće 2013.

Hotel "Sliezsky Dom" smješten je na najvišoj nadmorskoj visini u Slovačkoj i stoga mu je potrebna dobra toplinska izolacija.

Potpuna obnova vanjskih zidova, krova, prozora, vrata, podova i djelomična obnova sustava grijanja.

Potpuna obnova vanjskih zidova, krova, prozora, vrata, podova i djelomična obnova sustava grijanja.

"Centro Polivalente de Barcelo" u Madridu komercijalni je centar koji sadrži i knjižnicu.

Ovu stambenu kuću smještenu u Barceloni dizajnirao je slavni španjolski arhitekt Joaquin Torres.

Objekt "Centro GENyO" izgrađen je 2008, uz proračun veći od 15.000.000 EUR. 

Stadion "San Mamés" nogometni je stadion kluba "Athletic" iz Bilbaoa. 

Obiteljska kuća u Češkoj s drvenom konstrukcijom izolirana je izolacijom URSA PureOne zbog bolje termalne udobnosti. 

CEITEC – The Central European Institute of Technology (Srednjoeuropski Institut za tehnologiju) znanstveni je i prirodoslovni centar.

Skupina hotela "Ibis", koja je prisutna po cijelom svijetu a u vlasništvu je "Accor" hotela, odlučila se za izolaciju unutrašnjih zidova njihovog novog hotela "Olomouc" izolacijom iz URSA programa.

Na Tehničkom fakultetu u Liberecu školuje se preko 9.000 studenata. U novosagrađenom kompleksu ugrađen je materijal URSA TWP1 za unutarnju izolaciju zidova.

Reprezentativna višestambena kuća u češkom glavnom gradu Pragu, ima visoku zvučnu udobnost zbog akustičkih rješenja za unutrašnje zidove koje nudi URSA.

Projekt nazvan "Laurus Offices" sastoji se od 3 zgrade, svaka ima 7+2 katova uključujući podzemnu garažu koja sadrži više od 240 otvorenih parkirnih mjesta. Taj moderni uredski kompleks „A“ kategorije sagrađen je od armiranih monolitnih betonskih zidova s fasadom potpuno prekrivenom staklom.

URSA je odabrana za iznalazak zamjene za izolacijski materijal „Insul Quilt“ koji je iznimno omiljen kod američkih ulagača u filmske studije kao akustički pokrov za unutrašnje zidove velikih dvorana a koji se ugrađuje ispod trapeznih ploča ispod stropa.