Promjena vlasništva

08.08.2017

Promjena vlasništva - URSA postala je dio grupe XELLA.

ursa-promjenavlasnistva-1504076289.jpg

Poštovani,

Ovim putem želimo Vas informirati o promjeni naše vlasničke strukture. Naš sadašnji vlasnik „KKR“ objavio je prodaju „URSA“-e grupaciji „Xella International“ Gmbh, europskom tržišnom lideru u sektoru industrije građevinskog materijala. Transakcija je još u procesu i pod uvjetom odobrenja nadležnih europskih institucija za zaštitu tržišnog natjecanja te se očekuje da će biti okončana do kraja 2017.g.

Ova promjena neće imati nikakav utjecaj na našu postojeću suradnju koja će se odvijati na isti način kao i do sada. „URSA“ će postati zasebna i neovisna poslovna jedinica u okviru „Xella Group“. Naši osnovni poslovni procesi kao i Vaša pozicija u „URSA“-i ostati će isti.

Novi vlasnik „Xella“ razvija, proizvodi i prodaje građevinski materijal, suho-montažne panele kao i proizvode od vapna i vapnenca. Sa svojim robnim markama kao što su: Ytong, Hebel i Silka, „Xella“ je jedan od najvećih svjetskih proizvođača poro-betona i kalcij-silikatnih proizvoda. Robna marka Multipor odnosi se na nezapaljive mineralne izolacijske ploče. Fermacell i Fermacell Aestuver nude suho-montažna i vatrootporna rješenja dok je Fels jedan od vodećih europskih proizvođača vapna i proizvoda od vapnenca.

Mi u „URSA“-i radujemo se što ćemo postati dio „Xella Group“-e. Zajedno ćemo biti u mogućnosti za nastavak našeg još uspješnijeg rasta te daljnjeg jačanja naše pozicije vodećeg europskog proizvođača izolacijskih materijala od mineralne vune i ekstrudiranog polistirena. Dodatni »know-how« i iskustvo, te postojeće stručno znanje koje ima „Xella“, doprinijeti će unapređenju naših rješenja. Nakon uspješno okončane transakcije, biti ćemo u prilici daljnjeg razvoja proizvoda odnosno sistemskih rješenja koje ćemo moći razvijati kombinacijom „URSA“-inih i „Xella“-inih proizvoda.

S poštovanjem,

URSA