Promjene u upravnom odboru URSA

08.11.2017

URSA je objavila promjene u Upravnom odboru.

ursa-promjeneuupravnomodboruursa-1510642668.JPG

Tijekom nedavno provedene i završene prodaje URSA-e novom vlasniku Xella-i, izvršni direktor Pepyn Dinandt najavio je da više neće biti dostupan kao izvršni direktor URSA-e. Nadalje, COO dr. Frank Herrmann napušta tvrtku. Od sada će URSA-u voditi Jochen Friedrichs kao predsjednik Uprave i iskusan menadžerski tim sastavljen od rukovoditelja tvrtki URSA i Xella.

Vrlo smo zahvalni za veliki posao koji su Pepyn Dinandt i dr.Frank Herrmann učinili. Uspješno su vodili URSA-u na snažnom, profitabilnom putu rasta i omogućili tvrtki da postigne izvrsne rezultate u posljednjih nekoliko godina. Uvjereni smo da će pod novim vodstvom URSA nastaviti svoj uspjesni put rasta i postati pokretač rasta za cijelu Xella Grupa-u“ kazao je dr. Jochen Fabritius, predsjednik Uprave Xella Grupa-e.

URSA-u će voditi tri direktora: Iskusni voditelj Xella-e Jochen Friedrichs postati će glavni izvršni direktor i preuzeti ulogu COO-a. URSA-in CFO Joaquín Lozano Agramunt promaknut je u funkciju glavnog direktora a imati će funkciju kao CFO u novom Upravnom odboru. Ulogu CTO preuzima Björn Baum, koji je prije bio CTO Xella-ine poslovne jedinice Fels, a dodatno će i dalje biti voditelj Xella Grupa-e za upravljanje energijom.

Osim navedena tri vodeća direktora, dio Izvršnog odbora URSA-e sačinjavati će i Ana Lluch Martinez, kao Voditelj pravnih i kadrovskih poslova te Gonzalo De Las Alas-Pumariño, kao Voditelj tehnologije i projekata.